fredag 16 augusti 2013

En oplanerad dag kan vara väl så bra.

Nya pass till mig och fröken Elsa behövde införskaffas. Stort hurra på polisen över hur himla bra Elsas bild blev. Flera skulle titta och berömma. Min bild hade inte alls den effekten. Konstigt. Jag som dagen till ära hunnit få på lite mascara till och med. 

Dagen, eller Frida och Märta närmare bestämt, bjöd också på fika på Röda Korset. Mycket trevligt ställe att fika på tycker jag. Mysigt och fint. Pensionärerna som höll oss sällskap tittade mest på priserna och tyckte att det var det som gjorde det till ett trevligt ställe. Men de bidrog även de till stämningen. 

Som pricken över i:et avslutades Elsas dag med ett bad. Och det i sin tur avslutades med att Elsa ansåg att bada är en av de saker som tillhör kategorin "Detta kan man göra ståendes". Där gick våra åsikter isär och badet avslutades därmed. 

Dagen har två slut i vår familj. Ett som är Elsas dags slut. Och ett som är vårt. De där tre-fyra timmarna på kvällen är väldigt värdefulla. När skulle man annars hinna laga mat, diska och inte minst titta på film? 

Han-jag-inte-får-nämna-vid-namn-på-denna-blogg brukar prata om att det är så konstigt att vi kan titta så mycket film. I föräldragruppen vi gick när vi (politiskt korrekt) var gravida påstod man att "det där med att se en hel film ihop kan ni glömma när ni har barn". Just därför tittar vi på film som aldrig förr. Man ska inte lyssna så mycket på alla andra. Klokt. 



// Magda


2 kommentarer:

Mormor/Gammelmormor sa...

Dina roliga inlägg är underhållande! !! Vi skrattar högt! !!! Vadå pensionärerna. ...ha ha så är det såklart
Lilla underbara Elsa får man ju aldrig nog av!
Kram
Mormor och Anders

Unknown sa...

Tack mormor! Kram