måndag 14 oktober 2013

Härliga helg.

Då var det åter måndag och nästsista gången på babysim. Får se om vi även går på fortsättningskursen. Ett bra sätt att verkligen komma iväg och bada och dessutom får Elsa träffa andra bebisar och även sjunga lite. Allt komprimerat på 30 minuters intensivt badande. 

För att upplevelsen ska bli så bra som möjligt gäller det att vara lugn innan och efter - samtidigt som man ska hinna med att packa, sova på förmiddagen, äta lunch, byta blöja (man vill gärna att de behoven uträttas för förmiddagen och inte i vattnet) och ta sig till Kristianstad. Det ger verkligen en extra krydda att Elsa nu går. Hon är inte på samma plats länge och att smita i omklädningsrummet när mamma byter om är oerhört underhållande. Och dessutom att, efter vi är badade och ombytta, hitta vatten på golvet att sitta i och halka runt i är ju bara ännu bättre. 

Igår blev det en härlig söndagsutflykt till Höör och simhallen. Vi hade tur och fick ha hela varmvattenbassängen för oss själva och "han-jag-inte-får-nämna-vid-namn-på-denna-blogg" kunde göra sin egen version av babysim.. Hans "dyk" med Elsa var helt ärligt under all kritik. Men det får väl vara okej för att vara första gången. Tur Elsa är förlåtande. Hon har inte behövt dricka så mycket vatten sen det dyket om man säger så.. Och "turboslungan" lär vi inte göra idag på det riktiga simmet. Nej, de påhitten är det nog bäst om vi håller för oss själva. Men hon gillade det. Och skrattade högt. Även att åka vattenrutschbana. Jag tyckte att det var läskigt, men sen är jag en riktig mes också. Kommer bli riktigt härligt med semester och att bada i två veckor! 

Vi har än så länge hunnit med att äta frukost och somnat om igen. 30 minuter av förmiddagsvilan är avklarade. Spännande att se hur länge hon känner för att sova idag. Senast om en timme måste vi ha lämnat hemmet. Och då ska hon helst ha sovit klart, ätit, och uträttat behoven (snälla, snälla) och vara påklädd och infångad (vill gärna smita när ytterkläderna är på). Väskan ska gärna vara packad och matsäcken likaså. 

Hej och hå! 

// Magda

Inga kommentarer: